Orkar ni läsa?

ÅR 2011

Det är svårt att minnas allt jag gjort och upplevt under detta året, antagligen förtänger man sånt som är mindre viktigt för en. Jag har faktiskt också märkt på mig själv att jag har lättare för att minnas saker som skett längre bak i tiden än saker som hänt nyligen, vet faktiskt inte varför men antagligen förtränger man nog det mesta som inte har någon meningsfull betydelse för en.


Alla år börjar som vanligt med att jag fyller år den nionde, detta året var mitt artonde år, jag blev myndig. Kom ihåg att jag inte tyckte födelsedagen kändes något speciellt alls, men det har den väl inte gjort de senaste åren nu heller, man börjar ju som sagt bli äldre. Vet att jag innerst inne var besviken för att den personen som betydde mycket för mig då inte kom på min födelsedag.
Vintern började gå mot sitt slut och våren började istället ta plats. Var den tidig i år? Jag minns inte. Vanligtvis brukar jag ha tagit mitt första dopp i havet redan på våren men i år måste den vart kall eftersom jag inte gjorde det. I mars vet jag att jag var på mina första riktiga arbetsintervjuer inför sommaren då man var tvungen att ha ett jobb. Det första var för McDonalds, en gruppintervju. Trist som bara den, dock gjorde jag tydligen ett inte allt för dåligt intryck på resturangcheferna eftersom jag fick komma på en enkild intervju senare. Men inget jobb blev det där inte. Sen bar det av till nästa hamburgeresturang, MAX. Det skulle byggas en ny maxresturang i falkenberg och jag tänkte att, varför inte, kan söka i alla fall. Där fick jag då komma på en intervju nästan direkt, tycker dock inte att de som hade hand om intervjuerna verkade särkilt trevliga så det var tur att det blev ett nej därifrån också.
Sen kom april och vi hade påsklov. På lovet fick vi beskedet om att Rolf hade cancer, dock visste vi inte hur långt det skulle gå, vi trodde alltså då att det kunde gå att bota eftersom man inte visste mer än att det var en tumör. Men tyvärr var det en malign sådann, med andra ord en elakartad. Glömmer aldrig när mamma gråtfärdig kom ut till mig som låg och läste på terassen och talade om att de hittat något som liknade en tumör i huvudet på honom. Jag visste inte vad jag skulle säga, man blir helt tom på ord.
Inte så långt efter, kom inte ihåg exakt hur långt efter beskedet om Rolf det var, så fick vi ytterligare ett större besked, ett bra sådant. Min moster skulle ha en bebis!
I mitten av maj hade jag en väldigt trevlig campinghelg med mina vänner i småland som jag lärde känna genom killen jag var tillsammans med då. Den minns jag och kommer nog minnas länge. Inte nog med att vi valde att smälla upp ett stort millitärtält ute i skogen precis vid en sjö fredagen den 13:onde! Ni har väl sätt skräckfilmen "fredagen den 13:onde"? Helgen slutade i världens ösregn och vi fick efter första natten åka hem till en som heter Tobbe och sova där eftersom han bodde närmst. När vi på söndagen skulle åka tillbaka för att bland annat ta ner tältet som vi övergett på lördagen, då hade det regnat in och madrasser och allt var genomblött. Tur att vi inte sov där andra natten också var det första vi sa till varandra då.
Det började närma sig sommaren och skolavslutningen. Jag hade fått ett sommarjobb genom min mamma som jag skulle provjobba på i början av juni, i hemtjänsten. Jag fick som tur är inte jobba i vårdlaget där min mamma jobbar där man får ta hand om det mesta som vårdtagarna behöver utan jag fick jobba i servicelaget där man utför det andra runt omkring, som t.ex att hjälpa till med att handla åt de gamla. Inte det roligaste jag gjort direkt men visst är det en erfarenhet att ta med sig i livet. Att ha fått hjälpa människor är alltid bra. Under tiden jag jobbade lärde jag också känna Lina som var min arbetskamrat. Även om vi hade det väldigt stressigt ibland kunde vi alltid dela ett skratt med varandra emellanåt, vi sammarbetade bra och med ett bra tempo. Då kunde man ibland bortse från att jobbet egentligen inte direkt var det roligaste. Under denna sommaren blev jag stammis på Ica SkreaStrand, bara för att det alltid var där man fick handla åt vårdtagarna. Sprang väl där minst två gånger om dagen.
Sommaren för övrigt flöt på, hade trevligt under kräftfestivalen då smålandsvännerna var hos mig och jag kan säga det att "fuck the dealer" är ingen bra lek om man är bra på att gissa. Vet dock inte varför spelet heter som det heter men kul var det i alla fall! Sommaren avslutades med en liten hotelweekend i Fredrikshavn och värnamodagarna.
Hösten började med att killen gjorde slut, inte roligt alls men nu senare när man tänker efter så var det nog lika bra. Har lärt mig både ett och annat av det förhållandet, precis som man gör med alla förhållanden. Såret och saknaden satt kvar ett tag tills jag tillslut insåg att det var lika bra att det tog slut.
Hösten gick i sin takt och vi fick höstlov. Min moster födde en dotter som fick heta Anna. Rolf avled den tolfte November, mormors födelsedag. Jag fick som tur var träffa honom en sista gång, den gången var jobbig, jobbigt att se någon man inte kan tänka sig kan må så dåligt som han gjorde där. Då när jag träffade honom kunde han varken prata eller gå själv. Halva sidan av kroppen var förlamad, den motsvarande sidan som tumören satt på.
Jag träffade också en kille på internet som jag pratat med varenda dag sen dess, i två månader nu. Vi har aldrig träffats men vi pratar med varandra som om vi känt varann hela livet. Mer tänker jag inte berätta om den biten än även om det finns mycket kvar att säg.
Jag fick körkort! Efter mycket tragglande på, i alla fall teorin så klarade jag det tillslut. Den trettonde december, lucia-dagen, då äntligen.

Efter denna dagen är detta året slut. Jag vet att det här blev ett väldigt långt inlägg som många kanske inte orkat läsa men ni ska veta att det tog tid att skriva. Det tog tid att minnas, i allafall den första halvan av året men det gick tillslut. Det här året har jag lärt mig en del. Mycket av misstag man ibland gör. Men det hör till livet!
Jag träffade min vän Jessica, vi lärde känna varandra och insåg att vi faktiskt har mycket gemensamt. En väldigt bra tjej det där som jag verkligen ska försöka behålla som vän även om man inte kan träffas när man vill. 
Hästar är något av de sakerna i livet jag tycker bäst om, trots det så har det blivit ett häst-löst år för min del. Jag får försöka ta tag i ridningen igen helt enkelt men det känns som om det är bäst att avlsuta skolan först så att man inte behöver tänka på den.

En av de lärdomar jag tar med mig från det här året är: Slösa aldrig tid på en person som egentligen inte vill slösa sin på dig. Låt dig inte vara orättvist behandlad utan var rädd om de du har som är rädd om dig.

Gott nytt år!
/ Louise

Trettionde i tolfte

Hejhopp! Tänkte bara slänga upp bilder på mina fynd jag gjorde idag när jag var i varberg med Annie.
=)


Gina tricot


Linne: Vero moda   Tröja: H&M


Lindex

Då var det nyårsafton i morgon, sista dagen på detta året. Om man kanske skulle ta och sätta sig ner och sammanfatta hela året som gått. Det har varit ett ganska hårt år, det har de, men samtidigt så har många saker varit som ljuset i mörkret, dvs att det också har vart mycket som vart bra.

/Louise

Ny hårfärg och ny bodybutter, love it!

Idag har jag förbrukat mina hårfärgsförpackningar jag köpte på gekås, måste ju ha två stycken eftersom mitt hår är så tjockt o ganska långt. Nöjd blev jag och som jag nämde i föregående inlägg så skulle jag endast göra det mörkbrunt och det blev det verkligen, ser ju nästan svart ut i vissa skepnader. Men kan ju också vara för att jag inte vart i så bra ljus ännu. Kan se om jag inte kan lägga upp en bild på hur det blev i morgon för det verkar inte vilja sig nu.
Har också köpt en ny body butter, måste säga att dem är otroligt bra! Varar länge och gör att huden känns väldigt mjuk plus att dem (flesta) luktar väldigt gott! :) Denna gången fick det bli med olivdoft, älskar oliv, allt som luktar oliv, älskar att äta gröna oliver. Vet inte många som tycker om att äta oliver men jag gör det i alla fall o det känns som om jag är den enda. Skulle bli förvånad om jag plötsligt träffar någon (i min ålder) som gillar oliver.





Förresten är det någon som vet hur man får bort hårfärg som har hamnat på väggar? Det funkar då inte med lacknafta...

Pappa är inte speciellt glad på mig, kom på den nymålade vita badrumsdörren, och det går inte bort...

/ Louise

Ullared-trip

Kan börja med att berätta att jag vakna ur en konstig dröm i morse. I den var saker och ting fruktansvärt rörigt. Så började min dag i alla fall.

Efter frukosten tog jag, Johanna och pappa en tur till gekås. Både jag och Johanna skulle byta varsin julklapp vi fått. Jag skulle byta min till en annan sort bara men den sorten som jag länge vart ute efter fanns inte på gekås så jag fick springa över till NetOnNet där jag visste att den fanns. Det jag nu skriver om är en platt/lock-tång. Den jag ville ha och nu har var dock en aning dyrare än den jag fick i julklapp så jag fick lägga till lite själv. Såhär ser den ut :)



Köpte lite andra saker på gekås också men det blev bara lite sånt som jag kallar för "bra-och-ha-grejer". Det innebär då till exempel ansiktsmask, body butter, tamponger, ansiktsrengöring och lite annat för hud och hår. Köpte också hårfärg eftersom jag länge tänkt att jag ska färga håret. Jag ska bli riktigt mörkhårig igen, dock inte svart utan bara mörkbrun. Trivs väldigt bra i det.

/ Louise

En bra jul

Måste säga att mitt jul har varit bra. Våran familj valde att välja bort julklapparna i år så för oss har det blivit en billig jul. Allt för att vi ska kunna åka på semester nästa år. Vi har inte varit utomlands sen 2008 då vi var i Bulgarien.
Julen Blev iallafall mycket mysig och bra. Vi firade hela familjen tillsammans med mormor, min moster, hennes sambo och min 8 veckor gamla kusin Anna.
Även om vi valde bort julklapparna i år fick jag och mina syskon ändå nått paket var. Varsitt av mamma och pappa, ett av mormor och sen av farmor o farfar också. Jag fick en plattång som jag ska byta till en annan sort, ett par nya vantar och ett par benvärmare.
Min kusin Anna fick såklart mest, mycket som behövs nu de första åren ju när de växer så det knakar. Av mig fick hon en isbjörnsoverall med öron och allting på, hur söt som helst. Nästa år är hon såpass stor så vi får dra dit en jultomte igen efter alla dessa tomtelösa år vi haft.

Bara i morgon kvar då sen är denna julen över. Då är det i stället lite mellandagsshopping som väntar innan det är nyårsafton.



/ Louise



God Jul!

Jag vill här med önska alla mina läsare en riktigt God jul!



Önskar Louise!

Generad med ett stort smile

Idag knackade det på dörren när jag satt och kollade på lyxfällan. Min syster stod i fönstret och ropar plötsligt " Louise öppna dörren, jag vet inte vem det är men någon med blommor". Nyfiket gick jag och öppnade och där stod en blomleverantör med blommor TILL MIG! Glatt överraskad blev jag!
Där stod jag med en blombuket fullt med rosa rosor och andra väldigt fina blommor från en väldigt fin kille.
Tack ska du ha <3



Förutom att jag fick denna underbara bukett fick jag också den söta nallen som hängde i buketten plus en ask med fin choklad <3

/ Louise

Midvintersolståndet

Igår var det den 21 december, då det egentligen ska vara midvintersolståndet men verkar tydligen som om det skulle vara idag, den 22:a enligt vad jag läste i tidningen.


Gick ner på stranden i Glommen igår för att se om det kunde bli någon fin bild. Här tycker jag att solen lyste så fint ner på vattnet och det blev ett ganska häftigt ljus tycker jag, ser nästan ut som en solnedgång under sommaren.

Även om vädret här inte än är speciellt "juligt" så får vi försöka se det positivt, det kanske hinner komma lite snö innan julafton ändå, vem vet. Vi här nere är ju vana vid att ha gråmulna julaftonar. Istället så får man göra det så mysigt som möjligt inomhus, det har iallafall vi gjort.



/ Louise

Toppresterande?

Varför är det så viktigt för föräldrar att deras barn ska vara högpresterande? Får jämt och ständigt alltid höra en massa tjat om att man ska va si, man ska vara så, man ska läsa vidare, man måste tänka på ditt o datt... Är så trött på det.
Nu när man fått sitt första IG som slutbetyg under hela min skolgång går ju såklart föräldrarna i taket. Även om jag gör allt för att försöka fixa det så tror de att man bara rycker på axlarna åt det men det gör jag inte. Jag SKA försöka gå ut med ett G i den kursen också men det är inte alltid det går även om man försöker.
Ibland får jag verkligen uppfattningen om att det är som om det vore liv eller död när det gäller betygen. Jo jag VET att det handlar om min framtid, det behöver de inte upplysa mig om flera gånger.
Jag ska inte på något sätt skryta men jag har aldrig varit en "underpresterande" elev, mina betyg har i genomsnitt alltid legat på VG, sen har jag några G och några MVG.
Jag har aldrig bekymmrat mig för framtiden, jag tar livet som det kommer helt enkelt. Men varför skulle jag rycka på axlarna åt skolan och mina betyg nu om jag aldrig varit sån förut? Förstår inte varför de inte lyssnar på mig.


/ Louise.

Kromtabletter

Nu har jag kommit tillbaka till skolan, ska ha en (onödig) lektion till.
Var nere på stan med Linda på långrasten, jag hjälpte henne att hitta en bra julklapp till sin pojkvän, så har jag köpt present till min syster och kromtabletter till mig själv. Kromtabletterna ska hjälpa mig att hålla min blodsockernivå där den ska va och därmed också stabilisera mitt sötsug. Hoppas att detta nu fungerar. För er som också tänkt prova detta så lovar jag att skriva ett blogginlägg efter jag har använt dem ett tag och berätta hur jag tyckte att dem fungerade på mig.

/ Louise!

Ett litet shoppingminne

Planer för det kommande jullovet?
Svar: Inga än så länge. Kom med förslag! :)

Antar att jag nog kommer att åka och shoppa någon dag under mellandagarna iallafall. Får se om det kanske blir halmstad då, vilket det mest lutar åt. Skulle gärna åkt till Göteborg med mamma och min syster med jag kan bara inte gå runt med dem i affärer för det tar ju år och dagar. Nä, jag mår nog egentligen bäst av att få shoppa för mig själv men det är ju egentligen väldigt tråkigt, man vill ju ha någon med sig :)

Ska berätta om när jag var med min mamma och syster i Göteborg senast och shoppade. Vi bestämde oss för att åka till Frölunda Torg, ni som varit där vet att det är ganska så stort. Min syster var ute efter en klänning till skolavslutningen och vi gick in i en affär o kollade. Efter att jag kände att jag var klar där inne hade dem inte ens kollat i halva affären. Då tog jag beslutet att fortsätta min shoppingrunda för mig själv så mamma o min syster kunde göra de dem ville. Efter att jag gått igenom alla affärerna som jag kände att jag ville gå till (i en normal takt) gick jag tillbaka till mamma o syster. Jag som då var trött, hungrig och ville hem, så var dem fortfarande kvar i den affären jag lämnat dem i, det vill säga att dom hade ca hundra affärer till de skulle gå till innan vi kunde åka hem! -.- Gissa vad jag gjorde då? Jo jag gick ut och la mig i bilen och sov :) Så ingen mer shopping med dem inte.

Någon annan som är sugen, som känner att den är lite mer som jag som vill hänga med på mellandagarna så hör av dig ;)
Skulle också behöva åka en sväng till gekås och köpa lite "bra-och-ha-saker" vilket behövs fyllas på där hemma.
Dit åker jag nog dock själv. Haha! Drar nog tidigt på morgonen, typ så att jag är där när det öppnar, för jag pallar inte åka runt och leta efter en parkeringsplats, dessutom suger jag på att parkera, är alltid rädd att jag ska köra/backa på någon annas bil. Men man lär sig! ;)

Tjingeling!




Söndagsmys

Tjofadderittan! :D

Idag har det blivit lite söndagsmys då farmor, farfar och mormor va här, av den anledningen att de valde att fira min syster idag istället, eftersom hon fyller år på onsdag.

Denna veckan går vi bara måndag och tisdag i skolan, skolavslutning på onsdag! :D
Kursen som äntligen tar slut: ENGELSKA B

See ya!




17 December

Inte långt kvar till jul nu! Ser dock inte fram emot själva julhelgen så mycket detta året. Men visst är det väl mysigt.
Igår städade jag på mitt rum och fint blev de! Jag som inte brukar julpynta ställde ändå fram en tomte på mitt nattsuksbord. La också i nya röda sängkläder i sängen för att det ska bli lite juligare. Asså jag har inte fått den där julkänslan än, kan det bero på att vi inte har någon snö? I don't know. Tycker allt det kan ta och komma lite snö nu.
Idag ska jag ägna dagen åt att tvätta upp en hel dröse av mina kläder, sen ikväll ska jag hem till Linda och äta tacos och bara ha det trevligt :)

Bjuder på en bild från förra årets julafton då jag fick ställa upp som jultomte ;)


"Kritik mot unga mammor"

Satt nyss och läste en artikel på aftonbladet där de tar upp ämnet "unga mammor" och jag måste säga det att efter att ha läst kommentarerna till artikeln så tycker jag människor är fruktansvärt åldersfixerade när det gäller unga föräldrar. Det finns faktiskt mycket som är positivt med att få barn i tidigare ålder, som till exempel att det är större risk att det blir ett friskt barn för ju äldre man blir desto mer risker finns det. I artikeln riktar de sig åt tjejer som inte än fyllt 20 år och blir föräldrar. So what? Det är inte åldern som bestämmer om man är redo för att bli föräldrer utan det är hur mogen och redo man själv känner sig. Jag skriver inte det här för att jag själv är med barn eller nått sånt för det är jag inte och planerar inte att bli utan jag tycker bara det är så fruktansvärt nedtryckande mot de som idag blir föräldrar i ung ålder att de liksom inte ska kunna ha samma rättigheter och bli behandlade med samma respekt som en som är i "rätt ålder". Inte nog med att artikeln är döpt till " -Unga mammor ses som problem". Vad är det egentligen för "problem" med dem som det inte är med "vanliga" mammor? Vi är inte kön, vi är inte åldrar utan vi är människor!
I flera kommentarer var det själv tjejer som blivit gravida i ung ålder som berättade om hur de har blivit behandlade av barnmorskor, angående barnbidrag, på dagisplatsen och så vidare. Även flera gånger blivit uppmanade av barnmorskorna till att göra abort och där går gränsen tycker jag. Som en barnmorska ska man stötta och framför allt hjälpa till under graviditeten och absolut inte få någon till att fatta ett beslut som inte känns bra. Det finns ju stora risker med att göra abort, som till exempel att man kan bli steril. De flesta som får barn i tidig ålder har inte planerat det själva utan blir det ändå, och ja visst, det är självklart att det är viktigt att skydda sig och att det är både tjejen och killens ansvar men ibland blir det ändå inte som man tänkt sig. Det är dem som vi måste stötta!
Man får höra från höger och vänster att unga gravida tjejer som väljer att föda sina barn förstör sin ungdom, möjligheten till att kunna utbilda sig till vad man vill och sådana saker men jag tror inte att något av det är sant. Får man barn i ung ålder finns det inget som säger att man inte kan göra alla de saker man vill i livet, som till exempel gällande utbildning. Det blir helt enkelt bara lite senare man får göra det, för barnet växer ju upp det med och kan tillslut klara sig på egen hand och måste inte ha sina föräldrar hos sig tjugofyra-sju.
Så om det nu råkar vara någon ung förälder som läser det här, stå på dig och låt dig inte behandlas hur som helst. Gör det du vill göra för bättre sent än aldrig, eller hur?

Ha en fortsatt bra helg alla!
Tjingeling =)

Dålig uppdatering

Tjo alla glada!
Ledsen för dålig uppdatering men inte alltid lätt att ha något intressant att skriva om förstår ni.
Nu sitter jag vid köksbordet, kom hem från skolan för en stund sedan. Ska dricka mitt kaffe nu innan jag tar tag i städningen efter tredje världskriget på mitt rum. See ya! =)

Lättnad

Inte på länge tror jag att jag känt en sån lättnad som jag gör efter att äntligen ha klarat av mitt körkort! Inte heller har jag varit så nervös på länge. Drömde en mardröm inatt om att jag inte skulle klara det men som tur var så var inte drömmen sann. Mitt hjärta bultade hårt under hela provet, speciellt när man kom till slutet och skulle avsluta.. "Är du säker på att du vill rätta?" OKEJ eller AVBRYT. Då hade jag ont i magen och med ena handen för ögonen tryckte jag på OKEJ. När jag sen tog bort handen för att kolla och såg att det stod GODKÄND med grön text kändes det som en stor sten föll ur magen på mig. Jag började allvarligt talat nästan gråta av glädje och lättnad. Var helt skakig efteråt och kunde knappt föra ett normalt samtal med mamma när jag kom ut i väntrummet där hon satt.
Efter uppskrivningen i halmstad körde jag och mamma hem och innan jag stack till skolan åt vi lunch på McDonalds.
En sak jag tänkte på när jag satt mig i bilen första gången efter att jag fått körkortet, det var att jag faktiskt inte behöver ha den gröna skylten längre. Den var ju egentligen som en form av "trygghet" när man var ute och körde för skulle man råka göra något fel så fattade övrig trafik att man bara övningskörde. Man var en sån som alla suckar åt om man råkar hamna bakom, haha!

Tjingeling!

Verkligen urladdad

Försov mig nästan i morse... Det är så skönt att bara kunna trycka på "snooze" när alarmet ringer men på min mobil kan jag bara trycka på det fem gånger sen står det bara "stäng av" som alternativ och då är man helt enkelt tvungen att gå upp. Men idag tänkte jag "ska bara vila ögonen i fem minuter till", men det resulterade i att jag somnade om helt och vaknade inte förrän tjugo minuter innan bussen gick. Så det var fort upp, slänga i sig en tallrik med cornflakes som det fick bli idag och sen borsta tänderna. Hann som tur va. Så jag är helt urladdad idag, trött och så skulle jag ha nationellt prov i engelska klockan åtta. Men det kändes faktiskt bra efter jag gjort det, så det gick nog bra. Något annat som irriterade mig något så fruktansvärt när jag vaknade var att min mobil inte hade något batteri. Varje kväll lägger jag mobilen på laddning över natten men i natt så hade tydligen laddaren glappat eller nått så INGET BATTERI! Jätteirriterande! (Ja, jag erkänner att jag är beroende av min mobiltelefon).

Nu ska jag ha rörlig bildlektion, sen slutar jag men jag ska nog gå och äta köttfärsås och spagetti i matsalen. Sen pallrar jag mig iväg till trafikskolan.

Ha en bra dag!

Tjingeling!

Julbak

Idag tog pappa och min broder tag i julgodisbaket här hemma! Jag kunde inte delta för tyvärr hade jag en del plugg att ta tag i men så klart hann jag med att ta lite bilder på bagar-broder :)



Här görs det chokladtryffel!




Mozartkulor!

Bjuder lite på mig själv också såhär på kvällskvisten, haha! (får dock inlägget att se lite udda ut på slutet, menmen..)


Tjingeling!


Vann rätt?

Då var årets idoltävling avslutad, ganska skönt tycker jag för jag har personligen tröttnat på det, alla dessa fredagsfinaler... man sluta liksom att kolla efter typ två veckor. Det enda roliga i idol är alla audisions(stavning?) som är i början, där många kommer och inte alltid är seriösa. Mycket bara för att få synas i tv. Tycker dock också att det var lite tråkigt att det inte var Peter Jideh som var prgramledare detta året också, han är både rolig och ser faktiskt inte så dum ut heller. Nästa år hörde jag att det tydligen inte ska vara något idol, stämmer det? Lägger man ner ett tv-program som har så många tittare? Hmm..

I finalen idag så stod det emellan Amanda och Robin. Jag tycker att båda två var duktiga på sitt sätt liksom. Amanda är mer "egen", har alltså en mer speciell sångröst som gör henne unik på det sättet medans Robin har en väldigt stark röst och jag tycker att han behärskar många typer av låtar och sångstilar mer än vad Amanda gör.

Blev ändå rätt förvånad över att det var Amanda som vann eftersom det oftast är tjejer som överhuvudtaget bryr sig om att rösta i idol, och när det är så så är det ju ofta att tjejer röstar på killarna, vad jag har fått uppfattning om. Mycket pga av att man kanske tycker att han är ser bra ut.

Vad tycker ni, vann rätt?


Ett brutet löfte

Tidigare i veckan skrev jag ett inlägg om att jag skulle ha godisförbud hela veckan. Har jag klarat det? Nej! Idag när jag var på väg till skolan "råkade" jag gå förbi hemmakväll, "råkade" titta in och jag "råkade" bli väldigt godissugen. Gick in för att bara kolla lite på filmerna(köpa godis) och nu sitter jag här och har snart tryckt i mig hela godispåsen själv, fast liite hjälp av Linda har jag fått ;) Snart ska vi dessutom ha möte med UF-företaget och då blir det fika med pepparkakor och saft.

Häjdå!

Stormfredag!

I morse när jag vakna så var det inte av att alarmet ringde utan att hela huset knakade. Idag är det alltså storm i lilla Glommen. Sist när det var storm var det våran halva av Glommen som var utan ström, idag är det den andra. Det roliga är att gränsen går mellan oss och våra grannar, haha! Nu ska jag i alla fall bege mig mot skolan, ser dock inte fram emot att gå ut i det här vädret och sedan stå och vänta på bussen.

Ha en bra helg alla!

Tjingeling!

Svårt att sätta rubrik ibland

Hallådär!
Ber om ursäkt för lite seg uppdatering men det är iallafall roligt att se att det ändå är sånna som tittar in här ;-)

Just nu är det och har varit som mycket händer, så har det vart hela hösten, ända seda början av september som då är våran första såkallade "höstmånad". Mycket har hänt på den personliga fronten samtidigt som det har varit och är väldigt mycket i skolan. Kände då att jag halkade efter ett tag, varken orken eller lusten fanns där till att ta tag i saker o ting.
Nu känner jag i allafall att jag har börjat komma igång igen och det känns bra! :-)
Så nu är det bara två veckor kvar till jullovet, som jag ser fram emot mycket! Förhoppningsvis ska jag göra en liten resa men mer än så avslöjar jag inte om det. Julen blir den första julen vi firar med en ny liten människa som kom till världen i slutet av Oktober, min kusin Anna. Nog kommer hon bli bortskämd med alla julklappar :-) Dock så får vi tyvärr fira julen utan Rolf vilket är mycket tråkigt och kommer att kännas väldigt tomt och konstigt, som det redan gör för att han inte finns längre överhuvudtaget. Nyårsafton vet jag inte hur den kommer bli än, det får vi se då, vart jag befinner mig o så. Sen fyller jag ju år också ;-) Vem fixar festen? Haha!

Ha de bra alla!

Tjingeling!



SjätteDecemberTvåtusenelva

Att gå i skolan från klockan åtta till fyra får mig att bli väldigt slö, speciellt på eftermiddagarna när det börjar närma sig hemgång. Satt på engelskalektionen och skulle kolla på någon film om Shakespeare som var rena sömnpillret. Den var väl ungefär fyrtiofem minuter lång och av de fyrtiofem minuterna kanske jag fattade typ tio minuter sammanlagt... Aldrig riktigt förstått meningen med djupinlärning av typ historiska personer eller historia överhuvudtaget. Men det är väl jag de.

I bussen hem hade jag roligt sällskap av Annie, Robin och Sandra :) vilket behövdes efter en trist lektion med bara massa Shakespeare. Bjuder på en bild jag tog av Annie och Robin :)


Ikväll ser jag fram emot finalen i Värsta pojkvänsakademin, ska bli mycket roligt att se vem som vinner, ska framförallt bli roligt att ta reda på om pojkvännen blev så mycket bättre än han var när han kom dit, även på hemmaplan. Fick han en lyckligare flickvän tro? Eller var han bara ute efter pengarna...

Tjingeling! =)

Det okända

Tänke jag skulle tipsa om ett väldigt bra tv-program. Det okända kallas det. Ett mycket intressant och otroligt spännande ockult tv-promgram, tycker jag. Många har säkert sett eller i alla fall hört talas om det men för er som gjort varken eller så tänkte jag berätta lite vad det handlar om.
Ett tv-team åker hem till folk som har problem med andliga väsen och då är det verkligen problem och inte inte bara typ knackningar i väggar eller liknande. Personerna berättar vad de har upplevt för något. Sedan tar de dit en av deras medium (en person som kan kommunicera med andevärlden) som ska hjälpa människorna att få lugnt och fridfullt i deras hem igen. Sen efter en månad ungefär åker tv-teamet tillbaka för att se så att det har blivit "lugnt".

Om man ska tro på sånt här är såklart upp till var och en. Men jag kan ialla fall erkänna att jag tror på det... Allt som har med "oförklarliga" saker att göra har alltid intresserat mig. Jag väljer mycket hellre en skräckfilm innehållande "spöken" framför en med massa blod, knivar, äckliga monster osv. Mycket som gör att jag tror på det är för att jag faktiskt tror på att det finns något efter döden, jag tror inte direkt att själen bara försvinner ut i tomma intet och liksom inte finns mer... Svårt att förklara hur jag tänker men hoppas ni förstår endå. Jag tror på att varje människa har en såkallad "skyddsängel" och jag tror på att det faktiskt finns de som har förmågan att kunna kommunicera med de döda.
Jag har aldrig själv varit med om något speciellt "skrämmande" från den andra sidan men jag var en gång med om en sak som gav mig någon sorts bekräftelse om att det faktiskt finns... Andra har också berättat för mig om saker de upplevt och jag har även sett bevis på det. Jag väntar bara på den dagen det faktiskt är min tur att bli rädd av att jag på riktigt verkligen upplever något, ser något med mina egna ögon. Kan låta konstigt men tycker bara det skulle vara otroligt spännande att ialla fall en gång i mitt liv få se något..Dock helst inte i mitt egna hem för då vet jag inte vad jag skulle göra.


Men för er som känner er intresserade, titta gärna på "Det Okända". Kommer på måndag-kvällar klockan 21.00 på kanal 7. Jag ser själv fram emot kvällens avsnitt :)

Kommentera gärna och berätta era åsikter förresten :) Alltid intressant att veta vad andra tycker om det här ämnet.




Godis-förbuds-vecka

Alla ni som känner mig vet att jag är ett riktigt godismonster, tycker om mycket sötsaker och måste faktiskt erkänna att jag har ett sockerberoende, vilket inte är så bra... Men det är ju så gott! :(
Det är inte bra för varken tänderna eller figuren. Det här sockerberoendet kanske är bäst att försöka vänja sig av vid...har jag ju tänkt många gånger men det har inte blivit av. Därför SKA jag (i allafall försöka) inte äta godis eller någon form av sötsak på hela veckan. Alltså inte heller kakor/bullar/glass osv. Funkar det bra så kanske det blir en vecka till, kanske ända fram till skolan slutar. Sen kommer ju allt julgodis!!! :( Som sagt, får se hur detta kommer att gå...
Kan faktiskt säga att jag beundrar sådana som väljer att ha godisförbud som nyårslöfte, där av bland annat min syster. Tror aldrig jag hade klarat det, helt seriöst. Ett helt år utan godis...



Tjingeling!

Virus..!

Jahopp då har min dator blivit infekterad av ett virus som kallas för den "Trojanska hästen". Som tur är så är det inte min skoldator som blivit utsatt utan min privata. Men inte speciellt kul det heller eftersom jag har alla mina grejer i den. Tycker dock det är mystiskt att jag ens fått ett virus eftersom jag har virusskydd i den och det står till och med klart och tydligt att "Datorn är skyddad"...! Först när jag upptäckte viruset blev jag inte direkt överraskad för tidigare har jag haft ett såkallat "låneskydd" i datorn som jag då fick när jag köpte den. Sen har ju det gått ut och utan att jag tänkte på det så hade jag tydligen lagt in Telias virusskydd i den också för något år sedan och det upptäckte jag och mamma i går. Först då blev jag förvånad att jag fått virus, trodde ju inte att jag hade något skydd först eftersom det andra gick ut. Men det hade jag. Är nu rädd att jag ska förlora allt jag har i den. Hade jag vågat och framförallt kunnat, så hade jag gått in i mina mappar o lagt allt på ett USB men jag kan inte öppna någonting utan att det kommer upp varningsgrejer... Öppnar jag något så kanske "bomben släpps" ut i hela datorn...
Var ute lite på internet igår efter att jag upptäckt det och då översiktsläste jag lite information om detta viruset och det stod att det var bland de svåraste "arterna". Kan ta lösenord, bankuppgifter och massa andra saker.. Usch..Undra hur länge jag har haft det här i min uppfällbara pc-dator...


Lite shopping idag

Vart en sväng i Varberg med syrran idag och shoppat. Blev bara underkläder som jag köpte till mig själv, en bh och fyra par trosor. Sen köpte jag såklart en julklapp till min nyfödda kusin också, jätte söt är den men kan tyvärr inte berätta vad det är ifall min moster eller hennes sambo skulle få för sig att råka kika in här vilket jag tror de gör ;)
Jag har nog aldrig haft så svårt att hitta en bh som duger som jag hade idag. Var det inte det ena som var fel så var det de andra, haha. Sån är jag. När det var rätt färg så var det inte rätt modell eller så var min storlek slut. Jaja, tillslut hittade jag en iallafall, en leopardmönstrad från H&M.
Det var däremot inget roligt väder att springa ute i idag kan jag ju tillägga. Men vad gör man inte för lite shopping :)
Har också märkt att det är ganska lätt att börja prata med fel människor när man går i affärer och samtidigt tittar ner på alla kläder o dyligt. Man tror det är sitt sällskap men så är det inte det... Råkade göra det misstaget idag, haha! Glömmer aldrig när jag var riktigt liten och var i en skoaffär med min mamma. Av någon anledning gick jag o tittade ner i glovet och så lyfte jag bara mina ögon till midjehöjd och såg mammas jacka. Lite sömnig som jag var då skulle jag ge min mamma en kram. Men det var inte mamma... Bara en likadan jacka. Som tur är blev tanten glad för kramen jag gav henne.

Ikväll blir det hemmagjord pizza med bland annat fläskfilé på, ska bli väldigt gott.

Tjingeling!


Den hundrafemtioelfte håltimmen i mitt liv...tror jag.

Sitter i skolan och har håltimma nu, som alltid.. Tänker att man ska försöka göra lite skolarbete men så kommer man inte riktigt på vad och så blir det att man bara sitter o slöar vid datorn, tjötar med folk eller halvsover på en bänk någonstans. Nu har jag nyss kommit tillbaka från en liten lunchtur med Linda, det fick bli MAX idag, gotti gott.
Sen blir det att ha en rörlig bild lektion till där jag och Linda troligtvis ska börja planera våran Instruktionsfilm som vi ska göra. Efter det ska hela vårat UF-företag samlas för att ha ett litet möte med våran lärare Anita och sen traska iväg till Hallands Nyheter.

För er som inte vet vad UF-företag är för något så kan jag förklara att UF står för Ung Företagssamhet och innebär att man under sitt tredje år på gymnasiet för möjligheten att komma med en egen ide och sedan genomföra den och starta ett eget företag. Självklart är det frivilligt. En chans till att också tjäna pengar, faktiskt helt skattefritt. Syftet med ung företagssamhet är att man ska få känna på hur det är att driva ett eget företag.
I vårat UF-företag är vi sju stycken. Våran affärside är att hjälpa andra företag att marknadsföra sig eller att även hjälpa privatpersoner med olika tjänster inom media. Vi kallar oss för SOS-UF.
Fråga inte varför.

Känner mig förövrigt otroligt mätt nu efter att ha käkat på MAX. Blev även lite cappuchino och någon chocklad grej till efterrätt som var ganska äcklig så jag åt inte ens halva. Hörde något rykte om att det var fiskskoppa i skolan idag och då kände jag inte alls att jag i onödan slösade pengar på lite "skräpmat" för en gångs skull :)



Nu ska jag nog ägna de resterande 45 minuterna av min håltimma till att köra några matcher på betapet och kolla runt lite på nätet efter nya underkläder som jag för tillfället är på jakt efter.

Tjingeling!


RSS 2.0