:)

Hallå där köp blåbär!

Vad ska man ha en blogg till om man inte skriver i den? Fråga inte mig.
Jag har i alla fall varit väldigt dålig på att uppdatera senaste dagarna, har liksom inte haft något direkt att dela med mig av.

Förra veckan fick jag hem studentmössan, den kom tidigare än vad de flesta räknat med. Men de va kul!
Idag är det Januaris sista dag, känns som att denna månaden har gått väldigt sakta. Idag fick jag hem en vinst i brevlådan, en Marabouchoklad. Hittade tävligen på internet för några dagar sen och tänkte att det inte skulle skada att delta även om jag var intsälld till 100% på att jag inte skulle vinna. Men det gjorde jag ändå, haha! Jag har ju liksom godisförbud egentligen, men tog ett uppehåll idag ;-)
I söndags testade jag på Zumban för första gången, kul måste jag säga att det var! Har nog äntligen hittat en träningsmetod som passar mig och det känns bra :) Även om det bara är en timme i veckan så känns det så sjukt bra efteråt, man har ju tränat hela kroppen vilket man gör om man tränar zumba. Jag rekomenderar det verkligen! Speciellt till dem som har lite intresse för dans.

Det var allt jag tänkte dela med mig av i detta inlägg

Tjingeling!


"we have been doing this so long..come on!"

Sitter i våran underbar soffa med Chris Medina i öronen, älskar låten "One More Time", därav rubriken..

Imellan låtarna i mina lurar hör jag ljuet från tvn som mamma och pappa är mer fokuserade på än vad jag är. Jag hörde en prata med skånsk dialekt och kom och tänka på hur mycket olika dialekter det verkligen finns. Så otroligt härligt! Tänk om alla pratade likadant? Va tråkigt det skulle vara! Jag tycker det är sjukt roligt varje gång man träffar någon ny människa och det första, bortsett från utseendet man lägger märke till är just dialekten, iallafall jag. Det som däremot ibland kan bli lite pinsamt är om man inte hör vad man säger till varandra och det blir en massa " Va?". Haha, det har jag varit med om ett antal gånger.
Jag bor som ni vet i Glommen. Där pratar man något som heter "morpikanska", dock så är det mest de äldre människorna som gör det. Om jag någon gång pratar med någon äldre "Glommabo" som det kallas, händer det faktiskt ibland att jag inte förstår vad de menar, ändå har jag bott i Glommen i sexton år. Känner ju att jag borde lärt mig alla de där ord och uttryck under dessa år, men nej här står man som ett levande frågetecken ibland och vågar inte säga "Va?" för jag är rädd att göra bort mig. En sådan fruktansvärt liten dialekt förväntar sig nog folk att man ska kunna om man växt upp här. Hmmm... Vilka funderingar jag har om saker o ting. Tänker nog för mycket.

En underbar dialekt är ju faktiskt norrländskan! Lite sådär "bonnig" får jag nog säga ;-) Men det gillar vi!
Norrländskan hör jag näst inill varje dag eftersom jag brukar prata med en norrlännig. Det är roligt att höra olika ord och uttryck de har för olika saker, sånt som vi inte alls använder här nere ;-)

Här får ni se ett klipp jag hittade på youtube på en, enligt mig, ganska "stereotyp" norrlänning :-) Lyssna och njut av denna underbart roliga dialekt!



Tjingeling!

Hallå, världen?

Hur ofta blir man så glad så att man nästan "flyger i luften" igentligen? Inte så ofta. Känns som om det var väldigt längesen nu som jag fick möjligheten att bli så glad. Vill att det ska hända något i mitt liv som får mig att bara vilja springa flera varv runt kvarteret och skrika. Okej, jag kanske överdrev lite där för det gör man väl bara om man typ skulle råka vinna några miljoner. Men ni förstår nog min tanke.



/Louise


Ostabil blodsockernivå

Som jag säkert har nämt i min blogg tidigare så har jag ett inte så stabilt blodsocker vilket gör att jag ofta blir väldigt sötsugen, kan få ett svängande humör osv. Problem som dock är väldigt vanligt. Jag gick och köpte mig en burk med kromtabletter för ungefär en månad sen. Tipset hade jag fått av min moster. Jag lovade också i mitt inlägg att jag skulle göra ett inlägg om hur jag tyckte att de fungerade och påverkade mig, för er som är intresserade av att kanske själva prova. För övriga så kanske det här är ett ganska ointressant blogginlägg. Menmen.. Here it is!

Varje morgon till frukost tar jag en tablett, vilket är lagom för mig. Känner man att man är i starkt behov av en till senare under dagen kan man ta en till, men det har jag dock klarat mig ifrån i alla fall.
Jag kan säga att tabletterna verkligen fungerar på mig. Jag känner mig betydligt mindre sötsugen och jag är alltid på bra humör (finns såklart undantag). Däremot framåt seneftermiddagen och kvällen kan jag känna sötsuget komma krypande igen. Jag skulle då kunna ta en tablett till men jag tycker det för min del känns lite onödigt eftersom jag ändå kan hantera det.
Ett tips till er som har, som jag, lovat er själva att ha godisförbud eller i alla fall minska sockerintaget och tycker det är svårt. Jag tror inte jag skulle ha klarat det så långt som jag vart utan godis nu om det inte varit för kromtabletterna.

Kromtabletterna är ett kosttillskott som ska intas i samband med måltid 1 gång om dagen (i värsta fall 2). Passar bra till dig som vill bibehålla en stabil blodsockernivå. De finns att köpa i hälsobutiker och kostar ca 79 :-. En burk innehåller 90 tabletter.

Jag rekomenderar verkligen dem till er som har liknade "problem" som jag.



/Louise


Zumba!

OKEJ, nu har jag bestämt att jag ska börja på Zumba! Efter att ha testat en del olika träningsmetoder så har jag inte hittat det som faktiskt är "min grej". Jag har aldrig gillat att sporta, jag är verkligen inte speciellt "sportig" av mig och det har jag märkt efter att ha testat på lite allt möljigt, både på fritiden och i skolan. Badminton, simning, fotboll, gym, innebandy... Nej, det har verkligen inte vart något för mig nått av de.
Det har gått långa perioder emellanåt utan att jag rört en fena vilket verkligen inte är bra. Jag försöker vara ute och gå promenader då och då, mycket också för att få frisk luft. När jag är hemma är jag som säkert många andra i min ålder, ganska stillasittande. Jag gillar faktiskt att vara ute och gå ibland. Jag går i väldigt rask takt, jag "slöar" alltså inte. Men det är faktiskt sådan som min normala gång-takt är. Jag får ofta höra "Varför går du så fort?" eller "Har du brottom?" om någon går bredvid mig. Haha, rätt kul ändå. Jag ser det bara som icke-ansträngade powerwalk! ;-) 
Men tillbaka till det som inlägget igentligen handlar om, Zumba. Anledningen till att jag plötsligt fått för mig att börja på det är för att min syster och min mamma började och kom hem efter första träningen och sa att det var skitkul! Jag tänkte " Ja varför inte, KAN ju vara min grej, det ser ju kul ut på tv och jag BEHÖVER träna". Så jag hoppas hoppas hoppas att jag ska tycka det är lika kul som mamma och syrran efter att ha vart där första gången som för mig blir nästa vecka. För övrigt så var faktiskt att ta tag i att börja träna ett av mina nyårslöften. Jag hade två löften. Dra ner på godis/snaskätandet, helst inget alls och börja träna. Så ja, min chans till träning har äntligen anlänt. Till glommens lilla idrottshall dessutom, det är där Zumban håller hus.





/Louise
   
  

Fotopromenad

Utnyttjade vårat fina väder idag genom att jag tog en fotopromenad med pappa och Edvin.
Här är två utav bilderna jag tog. Jag tänkte lägga upp en tredje men det ville sig inte.





/Louise

 



En dag med blötsnö

Idag har jag spenderat hela dagen inomhus, har faktiskt inte satt min fot utanför dörren idag. Jag har städat och fixat i ordning lite för vi skulle få nattgäster. Jag har också haft mitt egna lilla "hemmaspa" som gör att jag nästan känner mig som en ny människa efteråt :)
Älskar håroljan som jag fick i födelsedagspresent. Innehåller orientaliska oljor från marocko och den luktar underbart!

Dagens val av rubrik är för att vi idag faktiskt fick vinterns första snö här, dock varade den inte länge eftersom det tyvärr inte är under noll grader ute. Jag hoppas att det blir lite kallare snart så att det kan komma mer snö och också ligga kvar ett tag. Mest för att jag vill ut med min kamera och ta fina snöbilder ;-)

Till kvällen serverades det tacos (som alltid i denna familjen, hehe) och nu ska jag gå och sätta mig i soffan jämte mamma och bror och kolla på tv.


Hårinpackning, duscholja, Bodybutter, (rakning) och den fantastiska håroljan "Nashi Argan".
/Louise

Den som väntar på nått gott

Ända sen jag kom hem från skolan idag har jag bara myst i våran underbart sköna fåtölj med en go filt runt mig, kollat lite på tv och även sovit. Denna kvällen tänker jag fortsätta på samma vis, och med en underbar kebabbtallrik! Än så länge är det dock 40 minuter kvar tills maten kommer men precis som jag skrivit i rubriken, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge ;-)

Hoppas ni alla får en mysig fredagkväll!

PS: Sorry för lite seg uppdatering de senaste dagarna!

/Louise


Uttråkad

Sitter i fåtöljen framför en brasa som har slutat brinna och tittar på när pappa pysslar med sitt lilla "filmprojekt". Han har lånat hem en sån där riktigt gammal projektor för att kunna spela upp film från när han var riktigt liten.

Snart ska jag sätta mig i bilen för att skjutsa iväg syrran till thaiboxningen. Sen när jag kommer hem kanske jag kan blogga lite mer.

Idag har jag för övrigt varit i skolan, vi hade redovisning på Arbetsmiljö och Säkerhet och sen skulle vi på en mässinformations-grej för oss UF-företagare. Den gav oss information om vad som gäller på "Våga Vara Egen-dagen", en utställning av oss UF-företagare i Halland. Den 22 mars i Sparbankshallen i Varberg är det, kom gärna och titta någon gång mellan 12.00-16.00 :)

Tjingeling!

Drömma sig bort för en stund..

Att drömma kan vara underbart. Drömmar har inga gränser. Men en dröm kan också göra en besviken. Först mår man bra för en stund sedan när man inser verkligheten och det kanske är motsatsen till drömmen, det är då den gör en besviken. Ibland säger man "Allt går bara man vill" men ibland gör det inte det. Hur mycket man än hoppas eller kämpar för något blir det ändå inte som man vill och det är när man tillslut inser att man måste förstå att sanningen är det den är och att den inte går att ändra på, det är då besvikelsen kan synas även på utsidan.

För min del har jag än inte slutat att hoppas på det jag vill ska hända. Det kanske finns en chans ändå. Jag vill det mer än något annat just nu. Jag längtar men det jobbiga är att jag inte vet om jag längtar efter något som aldrig kommer att ske. Jag har hamnat i en situation jag aldrig varit i förut och jag kan inte dra mig ur den, jag vill inte dra mig ur den eftersom jag inte än har slutat hoppas, för den som väntar på något gott väntar väl aldrig för länge?
Jag kanske skriver ett inlägg på bloggen någon gång om vad det rör sig om men än så länge håller jag det för mig själv. Tills jag vet.




/Louise

Fredagen den trettonde

Varför har just "fredagen den trettonde" blivit utvalt till att vara den såkallade "otursdagen"?
Hittils har jag då inte haft någon otur iallafall. Jag var en sväng hos rektorn innan för att försöka ta tag i mitt usla engelskabetyg jag fick i slutet av höstterminen. Vad jag tidigare hade fått höra så hade jag egentligen inte någon "behörighet" till att få någon extrahjälp. Fråga mig inte varför men jag tror att det var för att jag inte hade kursen som obligatorisk. När jag kom till rektorn fick jag i alla fall reda på att jag får lov att få hjälp. Min engelskalärare jag hade i kursen var dock tveksam till om jag skulle hinna läsa upp mitt betyg, men vi får väl se. Det är värt ett försök iallafall.

Sitter just nu och funderar på vad jag ska göra när jag kommer hem. Något roligt som händer ikväll?

Tjingeling!

Frihet för mig

Nu har man inte skrivit sedan i måndags. Börjar ju nästan att bli lite dammigt här inne på tre dagar, man tappar läsare för att de förmodligen tröttnar på att kolla om jag uppdaterat och så har jag inte det.
Jag kan säga som så att under de senaste dagarna har det inte hänt så mycket förutom att skolan har startat igen efter lovet. Att komma tillbaka till skolan var både tråkigt men känns ändå bra eftersom det är min sista termin nu under hela mitt livs skolgång. Fast samtidigt ska jag inte säga att jag inte kommer att läsa vidare någon gång i mitt liv för det är jag nästan säker på att jag kommer. Dock så kommer nog allt annat gå före, såsom att flytta ifrån Falkenberg, är så trött på denna staden nu även om det inte är något fel på den. Men jag är inte trött på Glommen utan hit tror jag att jag någon gång i mitt liv kommer flytta tillbaka för här trivs jag. Havet, tryggheten, människorna, sommaren och en massa annat bra. Saken är den att jag känner att jag vill ut i övriga Sverige och se mig omkring. Vem vet, jag kanske försvinner upp till tjottaheiti, bli inte förvånade om jag skulle göra det. Eller kanske neråt eller innåt i landet. Bara jag får komma ifrån Falkenberg för ett tag, jobba någonstans och bara få sköta mig själv utan att behöva känna mig ekonomiskt beroende av mina föräldrar. Jag längtar så otroligt mycket efter att få ha mitt eget boende. Få inreda precis hur jag vill, sprida mina saker överallt utan att någon har rätt att klaga över det och bara få bestämma över allt som rör mig själv. Det är frihet för mig!

/Louise

Födelsedag

Ja då var denna dagen snart över. Den har varit lugn. Firande ju mig igår med släkten.

Har fått finfina grejer av min kära familj.

Ikväll ser jag fram emot en ny säsongspremier av "Det okända"! =)

Tjingeling!


En liten fråga på slutet ;-)

I morgon är det min dag. Jag fyller nitton. Siffran som bara är någon slags "utfyllnad" mellan arton och tjugo. Vid arton blir man mydig och vid tjugo får man handla på systemet. Vad händer vid nitton? Ingenting, jo man blir ett år äldre.

Jag saknar hur det var när man var liten och skulle fylla år. Vilken spänning det var! Jag vet att jag alltid hade svårt att somna kvällen innan och på morgonen på min födelsedag lyckades jag alltid vakna innan min familj kom in med frukostbricka, paket och jag fick höra "Ja må hon leva..". Men jag låtsades alltid som att jag sov ändå ;-)

I morgon bitti kommer jag förmodligen sova. Mina sömnvanor har under detta jullovet förändrats en del. Förr var jag nästan uppe med tuppen, nu skulle jag kunna sova hela förmiddagen.
Klockan är nu snart tjugotre och trettio, jag är inte det minsta trött. Kom också just på att jag måste stiga upp ur min varma säng som jag nu ligger i för att rädda blommorna jag fick av farmor idag. Har glömt sätta dem i vatten, som tur är behövs dem inte vattnas så ofta fick jag däremot veta men synd om de ska behöva torka ut.

Jag uppdatera mer i morgon :-)

En liten fråga dock, hör inte till övriga "ämnet" i detta inlägget men jag har haft en liten diskussion med en vän.
Man kan säga att en kvinna är vacker, men det låter lite konstigt tyckte min vän när man säger att en man/kille är det. Det tycker inte jag. Så tänkte höra vad andra har för "åsikter".
KAN man säga att en av manligt kön är vacker?


/ Louise



Freeeedag!

Hej alla glada!
Idag är det en solig och fin dag och jag ska ta och traska mig bort till min underbara vän Sara som troligen kommer att vara ganska nyvaken när jag kommer ;-)

Hoppas alla får en bra dag!



/ Louise

Trettondagsafton

Denna kvällen har jag ätit ostbricka och druckit vin tillsammans med familjen, nu känner jag mig proppmätt!
Nu sitter jag och pratar med min "pojkvän" på datorn, alltid mysigt så här på kvällen innan man ska gå och lägga sig. Han får mig på så himla bra humör!

Snart är det helg och då ska vi fira mig för att jag snart fyller år, jag får bestämma maten, mohahaha ;) Gissa vad det blir?

Ha en bra helg!



/ Louise

Kronjuvelerna

Har nyss sett en fantastiskt bra film! Den har nu i tre dagar visats i tre delar på tv. En långfilm, hela tre timmar.

Den utspelar sig förr i tiden, kan dock inte riktigt säga när men att det inte är idag, det vet jag. Det ser man mycket på miljön, kläderna och hur byggnaderna ser ut. Jag lägger särkilt märke till sjukhusmiljön nästan i slutet av filmen. Förstår inte hur man kunde vistas i sån miljö förr i tiden.

Filmen är svensk med svenska skådespelare. Alicia Wikander spelar huvudrollen " Fragrancia" och Björn Gustavsson spelar hennes stora kärlek och kallas för " Pettersson-Jonsson".
Jag tyckte att filmen berörde mig en del. Det var hemskt att se hur Fragrancia gång på gång under filmen förlorade någon hon tyckte om. Jag tyckte också att budskapet i filmen kommer fram väldigt tydligt eftersom att det flera gånger nämns och slutet av filmen relaterar också till hela budskapet. Slutet var mycket bra måste jag säga. Det kunde nog inte blivit bättre, även om man kanske hade önskat att de som dog uppstod igen. Fast då känns det som om hela filmens genre hade ändrats eftersom en "uppståndelse" efter döden inte hör till "verkligheten" i filmen för övrigt.

Dock kan jag säga som så att se Björn Gustavsson i film, kändes väldigt annorlunda. I och med att man förknippar honom till att vara ganska så "oseriös" eftersom han annars är komiker så upplevde jag det som lite konstigt att se honom i en film. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara mig bättre. Han är liksom en man brukar skratta åt, i alla fall jag för jag tycker han är underhållande och ser för övrigt bra ut.
Alicia Wikander passade bra som huvudroll tycker jag. Henne har jag tidigare sett i tv-serien "Andra Avenyn" och filmen " Till det som är vackert". En väldigt duktig skådespelare.

Jag vill inte berätta vad filmen handlar om för är det någon som ska se den så vill man ju inget veta innan ;-)
Jag kan i alla fall rekomendera den varmt!




/ Louise

Lite allmän uppdatering..

Hej, här kommer lite allmänn uppdatering! Inte så mycket mer än det här jag tänker dela med mig..

Skrev t.ex att jag skulle lägga upp en bild på mig med min "nya" hårfärg, så här kommer den:


Blev väldigt mörkt men jag blev nöjd ändå :)

Idag var jag och hämtade ut mitt körkort, inte det snyggaste direkt men det är det väl inte meningen att det ska vara heller ;) Tur att jag äntligen fick ett nytt, på det gamla såg det inte ens ut som jag längre, blondin och femton år. Kunde knappt komma in på krogen med det för vakten trodde att jag hade snott någon annans kort, haha

Hoppas ni har en trevlig kväll för det har jag!


/ Louise

Nu ska man lägga det gamla året bakom sig

Lite tidsfördriv såhär på nyårsdagen...Snodde listan från Saras blogg ;-) Dock med ändringar såklart, haha!


Gjorde du något som du aldrig gjort förut?

Svår fråga eftersom man ofta testar på nya saker även om det kanske inte är något "jättestort".

Har du några nyårslöften?

Inget godis, chips, läsk och annat snask mer... Typ ta tag i mig själv mer.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar år 2011?

Nej

Vilka länder besökte du?

Danmark

Vad önskar du att du gjort mindre?

Ibland kan det bli så att man blir lite för snäll utan att man får något tillbaka så det är väl en sak jag kanske skulle vart mer försiktig med.

Bästa minnet från 2011?

Ja du... en del. Fick ju körkort, fick en kusin, träffat nya vänner. Det är väl en del som är väldigt bra minnen.

Bästa köpet?

Hmm..min systemkamera får jag nog säg

Vad spenderade du mest pengar på?

Körkortet, utan tvekan

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Inte som jag minns speciellt så nej, men det var det säkert! Något som någon faktiskt aldrig gjort för mig tidigare är skicka blommor med budbil hem till mig, då blev jag glad

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Lite privat fråga men..ledsnare får jag nog erkänna. Men det har gått i perioder. Men ändring på det!

Favoritprogram på TV?

Det okända helt klart. Annars Bonde söker fru, ensam mamma söker å så typ..

Är det något du saknade 2011 som du vill ha 2012?

Hästar

Vad ser du mest fram emot med år 2012?

Att ta studenten, förhoppningsvis få flytta hemifrån, eventuell semesterresa

/ Louise





RSS 2.0